Den 16.12.08 skrev Claus Grymer i Kristeligt Dagblad:
Da flyet lander i Kairo, erklærer en af passagererne, den 15-årige Peter fra Danmark, at nu er han hjemme. At det ikke bare er noget, han siger for at gøre sig interessant, indser man, når man læser videre i Jens Kristian Lings’ roman ”Sjælesøsteren”, angiveligt Peters dagbog fra en jule- og nytårsrejse i Egypten og udgivet mange år efter af hans far, som også deltog i turen. Det er en roman om Egypten i både nutid og fortid. Rammen er en præcist sanset skildring (suppleret af 75 fotos) af en gruppe turisters møde med landet. Den virkeligt forløsende oplevelse for hovedpersonen er dog mødet med en pige, der synes skabt netop til ham, hans sjælesøster. Det er, som om livet først da begynder.
Jo, i en vis forstand vender Peter hjem, da han kommer ud. Han har nemlig levet før – i Egyptens fjerne fortid. Og på forreste række, tør man nok antyde: han er en inkarnation af selveste kongTutankhamon og har tilmed tidligere været en inkarnation af guden i falkens skikkelse, Horus. Mystikken beskriver Lings med en lethed, som får læseren til at lege med. Men romanen er mere end en spøg. Den er en advarsel mod ”nutidens største og stærkeste gud”, Mammon, der betegnes som et ideal fra mørkets rige, kvælende det kærlighedens lys, der er altings mål og mening. Peter oplever det somfuldendt, guddommelig virkelighed i en nærdødslignende oplevelse.
Den 22.12.08 skrev Arne Mariager i Vejle Amts Folkeblad bl.a.:
”Jens Kristian Lings er en klog mand. Det mærkes, når han skriver. Sådan er det også med romanen ”Sjælesøsteren”. En anderledes, stort tænkt fortælling, der blander det naturlige og det grænseoverskridende på en underlig troværdig facon. Og så flyder der en rivende understrøm af erotik gennem hele bogen. Ingredienserne til en stor roman.”
ISBN: 978-87-7528-727-7